F r a n k  S c h i j v e n :  3 D   &  I N S T A L L A T I O N S

BEZEM ROOD INCL. STEEL  3,99

In samenwerking met WIm Moorman en Sanne Aben: fake kunstproject ter gelegenheid van Altaarnatief, 2018

Bezems-01.jpg
Bezems-03.jpg
Bezems-02.jpg

Fake Kunst, Fake kunstenares.

Hierbij de volledige tekst van de presentatie van het (fake)werk plus (fake)maakster, zoals gepresenteerd tijdens de groepsexpositie Altaarnatief. Voor meer info over Altaarnatief klik hier.
 

Ingrid Chalet (Malle, België): Bezem Rood Incl steel3,99

Installatie met 208 rode bezems.

"Ik ga vaak uit van alledaagse, ordnaire gebruiksvoorwerpen. Zo ook bij dit werk: de rode bezem. Door 208 rode bezems op deze manier te ordenen en te presenteren krijgt de bezem een nieuw, surreëel karakter. Individueel blijft het een bezem, die je zo kan pakken om er je straatje mee schoon te vegen. Samen vormen ze echter een onneembaar geheel, zoals een Romeinse legereenheid in verdedigingsformatie. De bezem met zijn rode kleur en het harde, stekelige materiaal transformeert zo van een alledaagse functie naar een niet-alledaagse  gevechts-functie. Het werk verwijst in die zin ook naar de bekende zogenaamde rode kardinalen die in Rome de dienst uitmaken en een ongenaakbaar fenomeen vormen binnen de katholieke kerk. Het Vaticaan spreekt van het 'creëeren' van kardinalen, zoals ook dit werk is gecreëerd, met mij in de rol van Paus.

Ingrid Chalet studeerde aan het KASK in Gent. Ingrid heeft in België veel succes met haar eigentijdse readymades die duidelijk hun oorsprong vinden in het werk van Marcel Duchamp. Ingrid weet echter een geheel nieuwe, niet van humor gespeende draai aan het fenomeen readymade te geven. Oppervlakkig gezien zoekt ze de lichtvoetigheid die ook het werk van bijvoorbeeld Magritte en JAmes Ensor kenmerken. Maar onder deze oppervlakkigheid schuilt een serieuze, vaak donkere ondertoon. Zo gaat ze de dialoog aan met de toeschouwer: is wat ik zie ook daadwerkelijk ook wat ik zie? Hiermee staat Ingrid met beide voeten in de traditie van het Belgische surrealisme. Ingrid is naast kunstenaar ook een bekende cartoonist.

S C H O U T E N S T R A A T J E  V E N R A Y : 

Openbare kunst opdracht/contest van Cultura Venray voor het Schoutenstraatje. 2018. Op de foto's de maquette.

schstr_02.jpg
schstr_01.jpg
schstr_03.jpg
schstr_04.jpg
schstr_07.jpg
schstr_08.jpg
schstr_05.jpg
schstr_06.jpg

I N S E C T S :

Stop met maaien, dan komen de insecten , en daarna de vogels, vanzelf weer terug. Project op De Nieuwe Hof, Melderslo (2017)

Insect_01.jpg
Insect_07.jpg
Insect_06.jpg
Insect_03.jpg
Insect_02.jpg
Insect_05.jpg
Insect_04.jpg

R V a a R :

Ervaar de bioindustrie: op het kunstfestival  "WaaRomney", Meterik(2017) en bij de maifestatie "Nieuwe Lente, Nieuw Geluid", Gasthoes te Horst (2018)

RVaaR_02.jpg
RVaaR_01.jpg
RVaaR_03.jpg
RVaaR_04.jpg
RVaaR_05.jpg
RVaaR_06.jpg
RVaaR_07.jpg